10.07.2012

sjunde oktober

För nästan exakt ett år sen, ett år och fem dagar, vandrade jag runt i Uppsala med en viss Samuel som ni ser på bilden precis nedanför. (Här är ett gammalt blogginlägg från den gången.) Idag blev det en favorit i repris då han och jag spatserade runt i verkligen (nästan) HELA Uppsala. Jag irrar runt överallt och ska fota allt jag ser, medan han snällt sitter och väntar, kanske håller min kamera väska ibland och suckar åt hur många gånger jag ska hålla på och byta objektiv. Kommer detta bli ett årligt event? Skulle inte klaga.

Trodde jag hade en dålig fotodag idag, men när jag kom hem och inspekterade bilderna blev de tydligen inte så pjåkiga. Bra bilder och en väldigt bra spenderad eftermiddag.

 

6 kommentarer:

 1. Svar: Tack så mycket! Jag känner mig halvcreepy som letat upp din blogg, haha! Men Sam visade mig din blogg nån gång för lääängesen och så la jag namnet på minnet haha :)

  Näst sista bilden här var riktigt fin! Typ perfekt ljus :) Du kör en rätt så enkel redigering va? :)

  SvaraRadera
 2. Svar: Hahah vad bra då! :D

  Haha! Ja, det är väldigt sällan som det blir perfekt direkt i kameran tyvärr... :P
  Åh, men precis, photoshop finns ju för en anledning! ;)
  Jag brukar själv också bara redigera enkelt, men har hittat en vintage effekt som jag använder i princip hela tiden nu. När man liksom hittar en typ av redigering man fastnar för har man ju en tendens att använda den för mycket haha :D

  SvaraRadera
 3. Svar: Jaa! Åhh, sånt är jobbigt xD Jag har vart med om att jag haft dåliga inställningar i kameran också som gjorde bilderna jättedåliga, jag hade vitbalansen inställd på glödlampa under hela min resa till London med familjen förförra sommaren, så alla bilder blev asblåa haha.
  Åh, tack så mycket!

  SvaraRadera
 4. sjukt fin bild, den med barnet. asvacker

  SvaraRadera
 5. Svar: Ja, det är verkligen en mardröm i efterhand liksom, man vill bara spola tillbaka och se till att man hade rätt inställning. haha Man kan ju alltid redigera för att få det att se bättre ut. Men åååh, vad jobbigt, ISO kan man ju liksom inte göra något åt... och just att man råkar ha det när man är utomlands, då blir det extra tråkigt! Jag har ganska nyligen lärt mig att bilderna blir korniga om man har högt ISO hahaha, och det är en så stor skillnad bara att gå ner från 1600 till 800! Dock borde jag nog inte ens ha så högt, men man måste ju börja någonstans haha!

  SvaraRadera
 6. ÅH Esther lägg av!!! Sluta ta så fina bilder jag får paniiik

  SvaraRadera